Kvinde læser tekst
uddannelsesvejledning

SPS på HF & VUC Vest

Specialpædagogisk støtte (SPS)​​​​​​​ er til dig, der har brug for ekstra støtte for at kunne klare dig igennem studierne.

SPS tildeles ofte til ordblinde, men kan også ​​​​​​​​​​​​​​være relevant, hvis du har angst, ADHD eller andre bagvedliggende årsager, der gør det relevant med denne ekstra hjælp.​​​​​​​ 

Læs mere om SPS på HF & VUC Vest via linket nedenfor - huske at du skal logge ind, når du skal på VUCintra.

Mere om SPS

Hvem har brug for SPS?

Specialpædagogisk støtte (SPS)​​​​​​​ er til dig, der har brug for ekstra støtte for at kunne klare dig igennem studierne på VUC Vest. SPS tildeles ofte til ordblinde, men kan også ​​​​​​​​​​​​​​være relevant, hvis du har angst, ADHD eller andre bagvedliggende årsager, der gør det relevant med denne ekstra hjælp.​​​​​​​

Hvilke former for SPS er der?

Der er flere former for SPS fx studiestøttetimer, hjælpemidler og instruktion samt særligt udformede undervisningsmaterialer. Får du fx tildelt studiestøttetimer, er det vigtigt at understrege, at det ikke er en lektiehjælp, men støtte til at sikre, at du på VUC Vest kan uddanne dig på lige fod med andre, selvom du har nogle udfordringer, der kan gøre undervisningen og opgaverne lidt sværere. 

Hvad er kompenserende it?

Kompenserende it: Studiestøttetimer er ikke hjælp til kompenserende it. Kursister med it-rygsæk får tildelt seks timer til funktionerne i kompenserende it. Andre kompenserende it-vanskeligheder hører til i OBU.  Har du ikke brug for en it-rygsæk, kan du få OBU og deri undervisning i den kompenserende it. .

Indlæs flere
Mere om SPS