Billedkunst rykkede
til Aarhus' kulturelle varetegn

Billedkunst rykkede
til Aarhus' kulturelle varetegn

Billedkunstelever på hf tog til Aarhus for at opfylde et ønske om at besøge AROS kunstmuseum. En tur der bød på samtidskunst, der har været på skemaet, lækker streetfood og en tur tilbage i tiden på et andet arkitektonisk smukt museum, der kendertegner Aarhus - Moesgaard.

AROS Kunstmuseum i Aarhus har lige fra studiestart i august været på en stor del af billedkunstelevernes ønskeliste. Så den 3. oktober drog begge klasser, i alt 43 elever, til Aarhus for at studere samtidskunst, herunder især udstillingerne: ”No man is an island” og ”De 9 rum” - der begge har værker, der har været inddraget i undervisningen.

"Det var en helt fantastisk og lærerig tur. Ikke alene var udstillingerne gennemførte, de formåede at røre noget i os alle. "De 9 rum" indeholdt flere værker, der havde temaer, som vi i undervisningen har arbejdet med. Bl.a. værkerne "Too Late" af Elmegreen og Dragset, "Five Angels for the Millennium" af Bill Viola og "Daggrystimer i naboens hus" af Pipilotti Rist. Vi var også oppe på niveau 6, hvor udstillingen "No man is an island - The satanic verses" havde hjemme. Det var utroligt så mange forskellige emner, der blev berørt, og hvilke budskaber samtidskunsterne ville have frem. Det var fokus på alt fra de hjemløse, til racisme i USA og kvindeundertrykkelse i Iran. Det var utroligt lærerigt, og alle havde en enorm god tur." - Anina

Udover de spændende udstillinger, var der også fokus på museets flotte arkitektur - og Olafur Eliassons fantatiske værk "Your Rainbow Panorama", der troner øverst på museet, blev flittigt fotograferet.

Streetfood og Moesgaard
Turen til Aarhus bød også på ”Aarhus Streetfood”, hvor frokosten blev nydt, samt et besøg på Moesgaard, hvor historieundervisningen kom i fokus med bl.a. vikingeudstillingen.

"Moesgaard er et museum med fokus på de forskellige historiske perioder, såsom vikingetiden og jernalderen. Jeg synes, at det var spændende at se udstillingerne - hovedsagligt den om vikingetiden. Det synes jeg, fordi man her kan vælge, hvilken person i udstillingen, man vil følge, og det giver god mulighed for at lære om historie på en moderne måde, som inkluderer alle." - Luna

Your Rainbow Panorama
Your Rainbow Panorama