Ordblind: I dag skriver jeg det,
jeg har lyst til.

Anja - ordblindekursist
På VUC Vest har vi altid fokus på ordblindhed, men det er fantastisk, at man på landsplan sætter ekstra fokus på denne gruppe af mennesker, som har så meget at byde på, selvom de har læse-, stave- og skriveudfordringer.
Lone Kornerup - ordblindelærer
- Lone Kornerup, ordblindelærer

På VUC Vest har vi altid fokus på ordblindhed, men det er fantastisk, at man på landsplan sætter ekstra fokus på denne gruppe af mennesker, som har så meget at byde på, selvom de har læse-, stave- og skriveudfordringer - fortæller ordblindeunderviser Lone Kornerup her op til den internationale ordblindeuge, hvor VUC Vest deltager i den årlige ordblindemesse "En verden af ord", og hvor bl.a. DR sætter fokus på ordblindhed med deres programrække "Vi er ordbildne" (Læs mere om 'Vi er ordbildne').

Her følger man bl.a. Carina, Frank, Noah og Nana, der gennem hele deres liv har kæmpet med at læse og skrive. Med forfatteren Sara Blædel som vært får man gennem programmerne et indblik i de udfordringer ordblinde voksne møder i hverdagen - og med ca. 400.000 ordblinde i Danmark, er det et vigtigt tema at tage op og bl.a. understrege, hvor vigtigt det er for ordblinde at få den rette undervisning samt redskaber til at blive mere uafhængige af andres hjælp til læse- og skriveopgaver både på job, i uddannelse og på hjemmefronten.

”Undervisningen på VUC Vest har hjulpet mig til, at jeg kan være mig selv, det vil sige, at jeg nu kan skrive en tekst uden at få ondt i maven over, at jeg godt ved, jeg laver fejl i tekster. I dag skriver jeg det, jeg har lyst til. Jeg ved godt, at der er fejl i teksterne, men det gør mig ikke noget, for ingen er jo perfekt 😊.

Derfor synes jeg, det er godt, at man på landsplan sætter fokus på ordblindhed - Så har du mistanke om, at du er ordblind, så bliv testet. Det gør dit liv meget bedre og giver dig større selvtillid. Vi ses på VUC Vest😉”
Anja - ordblindekursist
- Anja, ordblindekursist på VUC Vest.

”Undervisningen på VUC Vest har hjulpet mig til, at jeg kan være mig selv, det vil sige, at jeg nu kan skrive en tekst uden at få ondt i maven over, at jeg godt ved, jeg laver fejl i tekster. I dag skriver jeg det, jeg har lyst til. Jeg ved godt, at der er fejl i teksterne, men det gør mig ikke noget, for ingen er jo perfekt. Derfor synes jeg, det er godt, at man på landsplan sætter fokus på ordblindhed - Så har du mistanke om, at du er ordblind, så bliv testet. Det gør dit liv meget bedre og giver dig større selvtillid. Vi ses på VUC Vest”- fortæller Anja, der er ordblindekursist på VUC Vest.

Som både Anja og Lone nævner, er det godt, at man på landsplan får sat fokus på ordblinde. VUC Vest har altid fokus på ordblindhed, men griber selvfølgelig muligheden for det ekstra fokus, der er med den internationale ordblindeuge og deltager bl.a. i den årlige ordblindemesse "En verden af ord". 

Kontakt vores ordblindevejleder

Lene Hoffmann Sørensen
Ordblindevejleder, OBU

Telefontider:
Mandag: 08.00 - 12.00
Fredag: 08.00 - 12.00