Yderligere genåbning efter påske

24.03.2021

Yderligere genåbning efter påske

Undervisningsministeriet offentliggjorde tirsdag d. 23.03.2021 rammeplanen for genåbningen (Overblik over genåbning | Børne– og Undervisningsministeriet (uvm.dk)), ovenpå de forhandlinger der endte mandag nat, hvor en langsigtet plan for genåbningen af DK blev offentliggjort.

OBS! En negativ COVID-19-test, der er højst 72 timer gammel er adgangsbillet til undervisning

Udover de elever der allerede er omfattet af genåbningen, åbnes der op for 50% undervisning for ikke-afgangselever på ungdoms- og voksenuddannelser.

Nedenfor kan du se et overordnet overblik over skolens genåbningsplan – baseret på myndighedernes udmelding og krav. Når du ikke skal møde fysisk ind, vil der stadig være krav om nødundervisning via fjernundervisning, som det har været tilfældet inden denne genåbning.

  • AVU, FVU og OBU:  Kursister på avu, FVU og OBU begynder med fysisk undervisning igen fra uge 14 - tirsdag d. 6.april 8.15. Du og dit hold har fået nærmere besked fra din lærer, om holdets specifikke skema og mødetider.

  • HF: Kursister og elever på hf, der har været indkaldt til undervisning i uge 12, møder atter ind til undervisning i de samme fag FRA d. 12. april 2021 (uge 15). Desuden må 1.hf’erne også møde ind til almindelig undervisning i denne uge (valgfag undtaget). Alle andre hold fortsætter virtuel undervisning.

Krav om COVID-19-test – din adgangsbillet til undervisning
De dage du er på skolen, er der et krav om, at du kan fremvise et negativt COVID-19-testresultat, hvor testen maksimalt er taget for 72 timer siden. Fravigelse fra dette kan medføre bortvisning. Er du af en eller anden medicinsk, psykisk eller fysisk grund fritaget for at blive testet, skal du efter anmodning kunne fremvise en gyldig lægeerklæring, hvor en sådan fritagelse fremgår. Har du tidligere været smittet med COVID-19, kan du også fremvise et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller kviktest for COVID-19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 12 uger gammelt. Dermed er fremvisning af test eller lægerklæring for fritagelse din adgangsbillet til undervisning, og du skal vise denne til din lærer, når du møder til undervisning, inden du går ind i klasseværelset.

Testprocedure efter påske - fremadrettet med selvtest på skolen
Den første uge efter påske fortsætter vi med samme procedure, som vi kører med nu, hvor alle kursister og elever selv skal sørge for at have en negativ test, der opfylder kravene omtalt ovenfor. Fra den 12. april 2021 bliver der mulighed for selvtest på skolen, hvor du selv tager en hurtigtest/antigentest imens en af skolen testsupervisorer, der har gennemført relevant uddannelse, sørger for, at du udfører og registrere testen korrekt. På den måde optimeres testsituationen, og du skal ikke bruge din fritid på at sørge for at anskaffe den COVID-19-test, der stadig er din adgangsbillet til undervisning fysisk på skolen.

Den person, der superviserer selvpodningen, er underlagt tavshedspligt efter gældende retningslinjer for informationssikkerhed, fx GDPR.

Betaling for lægeerklæring:
Forud for besøg hos lægen kan du downloade en attest til lægeerklæring, hvor skolens adresse og EAN-nummer er udfyldt på forhånd. Herefter kan lægen udfylde resten og fremsende regningen til institutionen, som derefter betaler:  

FIND ATTESTEN HER (Du skal være logget ind på VUCintra, for at kunne hente blanketten – er du ikke allerede logget ind, bliver du automatisk bedt om at gøre dette).

Ovenstående er med forbehold for ændringer.

FAQ: CORONA-INFO
I vores FAQ om Covid-19, kan du finde svar på flere spørgsmål om,
hvordan vi håndterer myndighedernes krav på VUC Vest.
CORONA-INFO