UDSTILLING

Esbjergs NYE Kunstmuseum


Sådan kunne det nye kunstmuseum i Esbjerg se ud – dette var oplægget til VUC Vests elever, der udstiller deres forslag på Esbjerg Hovedbibliotek i perioden den 7.-21. maj.

Mange ved slet ikke, at vi har et kunstmuseum i Esbjerg. Det fik et design- og arkitekturhold fra VUC Vest at vide, da de var på besøg på museet, der i dag ligger som en del af Musikhuset lige ved siden af Esbjergs gamle vandtårn. Holdet fra VUC Vest var på besøg på museet for at høre om planerne for en ny museumsbygning, der gerne skulle opføres i forbindelse med havneudvidelsen ved Esbjerg Strand.

Hvordan skal bygningen ende med at se ud? Hvilke funktioner skal den rumme? Det har eleverne fra design- og arkitekturholdet udarbejdet forskellige forslag til gennem flere flotte modelskitser. Gennem alle modellerne forholder eleverne sig til, at bygningen skal ligge ved Vadehavet, hvilket spiller en rolle for materialevalget. Eksempelvis må omgivelserne gerne spejle sig i bygningerne og omvendt. Fra de udstrakte cafe- og restaurationsområder skal der være udsigt til Vadehavet.

Esbjerg Kunstmuseums særlige tradition for eksperimenterende projekter, der ofte går på tværs af kunsten og videnskaben, har eleverne også taget højde for. I ruminddelingen er der åbnet op for eksperimenter - her kan de besøgende udforske, skabe og lege samt spejle sig, udfordre og lade sig udfordre af kunstens verden.

Hvordan synes du et det nye kunstmuseum skal se ud? Besøg Esbjerg Hovedbibliotek fra d. d. 7. til og med den 21. maj og deltag i afstemningen om, hvilken af modellerne, d synes ville være interessant at se ved Esbjerg Strand.