Genåbningsplan for VUC Vest

10.03.2021

Genåbningsplan for VUC Vest

Kære kursister og elever på VUC Vest

Efter myndighedernes seneste udmelding d. 9. marts, åbner vi igen skolen for fysisk fremmøde, og med dette følger specifikke krav for genåbning af uddannelsesinstitutioner og dermed
også nogle vigtige meddelelser til jer.

     OBS! En negativ COVID-19-test, der er højst 72 timer gammel er adgangsbillet til undervisning
     - læs mere om reglerne herfor længere nede i brevet.

Genåbningsplan for VUC Vest
Alle kursister og elever på VUC Vest er i større eller mindre omfang med i den nye genåbningsplan. Nedenfor kan du se et overordnet overblik over skolens genåbningsplan – baseret på myndighedernes udmelding og krav. Når du ikke skal møde fysisk ind, vil der stadig være krav om nødundervisning via fjernundervisning, som det har været tilfældet inden denne genåbning.

 • AVU, FVU og OBU: Kursister på avu, FVU og OBU begynder med fysisk undervisning i uge 11 FRA mandag d. 15. marts kl. 8.15. Du og dit hold får nærmere besked fra din lærer, om holdets specifikke skema og mødetider.

 • HF: Kursister og elever på hf begynder først i uge 12, og kan forvente at skulle møde fysisk ind FRA mandag d. 22. marts, men du og dit hold vil få nærmere besked om, hvornår I skal møde ind. Yderligere information om opstartsplanen for hf kommer i løbet af uge 11.

Krav og restriktioner for genåbning
Med genåbningen følger også krav og restriktioner – både nogle I allerede kender, og nye I fremadrettet også skal følge, når I møder fysisk ind på skolen.

Krav om mundbind (opdateret d. 19.3.)
Der er krav om, at alle kursister skal anvende mundbind på fællesarealer på skolen. Fravigelse af dette kan medføre bortvisning og fravær. Helt undtagelsesvis kan der gives dispensation til krav om mundbind. Reglerne for kursister og elever på VUC Vest er:

 • Krav om godkendt mundbind eller visir, når du bevæger dig på skolens fællesarealer 
 • Du skal ikke have mundbind eller visir på, når du sidder ned og modtager undervisning
 • Kursister og elever har selv ansvar for at anskaffe sig de nødvendige værnemidler

Krav om COVID-19-test – din adgangsbillet til undervisning
De dage du er på skolen, er der et krav om, at du kan fremvise et negativt COVID-19-testresultat, hvor testen maksimalt er taget for 72 timer siden. Fravigelse fra dette kan medføre bortvisning. Er du af en eller anden medicinsk, psykisk eller fysisk grund fritaget for at blive testet, skal du efter anmodning kunne fremvise en gyldig lægeerklæring, hvor en sådan fritagelse fremgår. Har du tidligere været smittet med COVID-19, kan du også fremvise et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller kviktest for COVID-19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 12 uger gammelt. Dermed er fremvisning af test eller lægerklæring for fritagelse din adgangsbillet til undervisning, og du skal vise denne til din lærer, når du møder til undervisning, inden du går ind i klasseværelset.

Betaling for lægeerklæring:
Forud for besøg hos lægen kan du downloade en attest til lægeerklæring, hvor skolens adresse og EAN-nummer er udfyldt på forhånd. Herefter kan lægen udfylde resten og fremsende regningen til institutionen, som derefter betaler:  

FIND ATTESTEN HER (Du skal være logget ind på VUCintra, for at kunne hente blanketten – er du ikke allerede logget ind, bliver du automatisk bedt om at gøre dette).

Vi glæder os til at komme tilbage og vil selvfølgelig gerne undgå endnu en nedlukning
Alle medarbejdere på skolen følger også myndighedernes anvisninger med det fælles mål at medvirke til en så lav smittespredning som muligt. Vi ser med en vis optimisme frem mod mere genåbning af samfundet og ikke mindst af VUC Vest, så vi kan få normaliseret undervisningsforholdene hurtigst muligt.

Det er derfor afgørende, at vi i denne fase alle bestræber os på at holde skolen smittefri og hermed undgå, at myndighederne lokalt igen lukker skolen ned.

Genåbningsplanen gælder indtil videre til påskeferien.

Venlig hilsen
Frants Regel
Rektor

________________________________________________________________________________

Nyttige links

Der kan forekomme ændringer i forhold til krav og restriktioner, og du kan følge med på hjemmesiden, hvor denne side opdateres løbende: www.vucvest.dk/corona-info

Oversigt over teststeder:

 

Nedenfor kan du se, hvad du skal gøre, hvis du tester positiv for en kviktest

Andre krav og retningslinjer finder du her: CORONA-INFO

Hvad skal du gøre, hvis du tester positiv for ny coronavirus med en hurtigtest*? 
*Hurtigtest kaldes også ’antigentest’, ’kviktest’ og ’lyntest’.

 • Gå straks i selvisolation.
 • Du vil blive ringet op af en medarbejder fra Coronaopsporing (en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed). Du har også mulighed for selv at tage kontakt til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11.
 • Få foretaget en opfølgende PCR-test hurtigst muligt. Du kan selv booke tid til test på www.coronaprover.dk
 • På vej til PCR-test må du ikke tage offentlig transport, og du skal bære CE-mærket mundbind.

Hvorfor skal jeg have foretaget en PCR-test, når jeg er testet positiv med en hurtigtest?

 • En PCR-test kan be- eller afkræfte, at hurtigtesten har givet det rigtige svar.
 • Ved at bruge PCR-test, er det muligt at vise, om du er smittet med en virusvariant. På den måde kan myndighederne følge udbredelsen af udvalgte varianter.
 • Hvis din opfølgende PCR-test er positiv, skal du blive i selvisolation,

Læs mere på www.sst.dk/selvisolation

Hvad skal jeg gøre, hvis PCR-testen er negativ?

 • Hvis din opfølgende PCR-test er negativ, og du ikke har symptomer, kan du afbryde din selvisolation. Kontaktopsporingen kan også afbrydes, så dine nære kontakter kan ophæve deres selvisolation og behøver ikke længere at blive testet. Du kan ringe til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11 for rådgivning og hjælp til at afbryde kontaktopsporingen.

Test giver kun et øjebliksbillede
En test – både hurtigtest og PCR-test – giver kun et øjebliksbillede af, om du er eller ikke er smittet med COVID-19 på testtidspunktet. Det er derfor vigtigt, at du fortsat overholder de smitteforebyggende anbefalinger om at holde god afstand, huske den gode håndhygiejne og blive hjemme ved symptomer - uanset hvilket testsvar du får.

Læs mere om test for ny coronavirus på www.sst.dk/coronatest