Dimission 2020
- i år med et anderledes twist

Selvom det ikke var alle, der kunne deltage, så ønsker VUC Vest ALLE kursister og elever,
der har afsluttet deres tid på skolen i en anderledes tid i 2020 et STORT TILLYKKE
- og er kede af, at ikke alle kunne fejres, som de fortjener.

Dimission 2020
- i år med et anderledes twist

COVID-19 lukkede ned for drømmen om en helt almindelig afslutning – med DRIVE IN fik VUC Vest skabt et fælles rum, hvor man sammen (og alligevel hver for sig) kunne juble, hylde(s) og ønske alle held og lykke på deres videre færd. VUC Vest besluttede nemlig at gå helt andre veje, i forsøget på at fejre de elever, der i år afsluttede deres studentereksamen på hf. Da undervisningsministeriet kun tillod klassevis fejring, søgte VUC Vest om tilladelse til at afvikle et Drive in-arrangement på skolens parkeringsplads, for dermed at give mulighed for enkeltfagskursister, der ikke tilhører en specifik klasse og elever i risikogruppen at deltage i fejring og hyldest af deres præstation.

Der er blevet tænkt ud af boksen for at skabe et arrangement, hvor alle kunne samles en sidste gang, og institutionen kunne hylde eleverne, der igennem to år har arbejdet hårdt for at få deres studentereksamen. Således blev der med ladvogne og beklædt med gummihandsker uddelt bobler og kransekagekonfekt til alle elever, familie og venner på parkeringspladsen, som underviserne havde pyntet fra morgenstunden.

Vicerektor Frauke Siemer Jørgensen udtaler ”Dette arrangement havde slet ikke været muligt uden de engagerede undervisere, der er her på VUC Vest. De har brugt de sidste to uger på at planlægge og forberede, fordi eleverne ovenpå nedlukning, eksamen og et utal af retningslinjer havde fortjent noget ekstra”. Og dette budskab, sendte hun også til de fremmødte studenter: ”Aldrig er skoler blevet lukket ned fra den ene dag til den anden. Aldrig har hf’ere fået standpunktskarakterer. Alene det, gør jer til noget ganske særligt. I blev tvunget til at forholde jer til og agere i et online medie, for at være i kontakt med jeres undervisere og klassekammerater, fortsætte jeres studier, terpe – samtidig med at livet derhjemme, i hvert fald nogens vedkommende, også forandrede sig, da hele det offentlige system i Danmark pludselig blev lukket ned”.

Eleverne i centrum
VUC Vest havde i denne tid desværre ikke mulighed for den helt store fejring for hele skolen, og derfor var det i år kun 2.-års hf'ere og enkeltfag med fuld studentereksamen, der blev fejret med fælles dimission. Institutionen håber at kunne komme stærkt igen og fejre alle med et stort brag næste år, for den enkelte elev og dennes uddannelse er det i centrum for institutionen. Således fremhævede vicerektor at Det er de færreste af jer, der er gået den direkte vej, for at nå hertil. I har været på arbejdsmarkedet, afsøgt andre græsgange, prøvet andre uddannelser. Og det på trods af, at vi lever i et samfund, hvor man ønsker jer hurtigst muligt igennem uddannelsessystemet. I har måske til tider følt at I har haft travlt, når I har set på jeres klassekammerater fra folkeskolen, der er et helt andet sted i deres liv. Eller I har følt, at I skulle starte forfra, genfinde jer selv, opdage hvad I kunne, knække koder og ta’ beslutninger for jer selv – vi har stået klar til at hjælpe jer på den vej. I er voksne der udnytter chancen – og det er netop derfor I er nået hertil. Det er jer, der udnytter, at I har et stort potentiale, som det er værd at bygge videre på”. 

Og selvom det ikke var alle, der kunne deltage, så ønsker VUC Vest ALLE kursister og elever, der har afsluttet deres tid på skolen i en anderledes tid i 2020 et STORT TILLYKKE - og er kede af, at ikke alle kunne fejres, som de fortjener.

Endnu engang stort tillykke og god rejse videre til jer alle. 

Dimission 2020 ballonbogstaver