CORONA-INFO - hold dig opdateret

Generelle spørgsmål

 • Er skolen er åben?

  Vi har åben og vores vejledning sidder klar til at hjælpe dig - fx hvis du ønsker at vide mere om studiestart til august: Kontakt vejledningen

  Undervisning og eksamen for kursister og elever foregår på baggrund af myndighedernes udmeldinger, krav og anbefalinger. 

  Er der tidspunkter, hvor du ikke skal møde fysisk ind, men der stadig er undervisning, vil der være krav om nødundervisning via fjernundervisning. 

 • Skal jeg benytte mundbind?

  Fra på mandag d. 14.6. skal du ikke bære mundbind på skolen længere.

  Er du stadig mest tryg ved at bære mundbind eller visir, er det selvfølgelig helt ok, men det er ikke længere et krav.

 • Coronapas – din adgangsbillet til undervisning

  Krav om test eller anden form for coronapas

  For at opholde dig på skolen og deltage i undervisningen, er det et krav, at du har et gyldigt coronapas, hvilket betyder, at du enten er testet ud fra skolen retningslinjer, tidligere har været smittet og opfylder kravene herfor eller er vaccineret. Du skal selvfølgelig kunne dokumentere dit coronapas. 

  CORONAPS VED TEST: 

  Mulighed for kviktest via selvpodning
  Du kan få et coronapas og dermed adgang til undervisningen via selvtest på skolen, hvor du selv tager en kviktest via selvpodning imens en af skolen testsupervisorer, der har gennemført relevant uddannelse, sørger for, at du udfører og registrere testen korrekt. På den måde optimeres testsituationen, og du skal ikke bruge din fritid på at sørge for at anskaffe den COVID-19-test, der stadig er din adgangsbillet til undervisning fysisk på skolen. Den person, der superviserer selvpodningen, er underlagt tavshedspligt efter gældende retningslinjer for informationssikkerhed, fx GDPR. Anvender du ikke tilbuddet om kviktest via selvpodning på skolen, gælder kravet om test, der maksimalt er taget for 72 timer siden - se mere nedenfor.

  Kort om hvordan det kommer til at foregå
  Supervisorerne kommer ind i din klasse, hvor du skal foretage selvpodning. Du skal som det allerførste sørge for at have vasket/sprittet hænder og spritte dit bord af, herefter udleverer supervisoren det testkit, du skal bruge, og instruerer dig i, hvordan du skal gøre. 

  DU SKAL HAVE DIT GULE SUNDHEDSKORT MED!

  I videoen nedenfor kan du se, hvordan selvpodningen kommer til at foregå. 

  Andre muligheder for test
  Anvender du ikke tilbuddet om kviktest via selvpodning på skolen, skal du de dage du er på skolen kunne fremvise et negativt COVID-19-testresultat, hvor testen maksimalt er taget for 72 timer siden. Fravigelse fra dette kan medføre bortvisning. Er du af en eller anden medicinsk, psykisk eller fysisk grund fritaget for at blive testet, skal du efter anmodning kunne fremvise en gyldig lægeerklæring, hvor en sådan fritagelse fremgår. Har du tidligere været smittet med COVID-19, kan du også fremvise et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller kviktest for COVID-19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 12 uger gammelt. Dermed er fremvisning af test eller lægerklæring for fritagelse din adgangsbillet til undervisning, og du skal vise denne til din lærer, når du møder til undervisning, inden du går ind i klasseværelset.

  Betaling for lægeerklæring:
  Forud for besøg hos lægen kan du downloade en attest til lægeerklæring, hvor skolens adresse og EAN-nummer er udfyldt på forhånd. Herefter kan lægen udfylde resten og fremsende regningen til institutionen, som derefter betaler:  

  FIND ATTESTEN HER (Du skal være logget ind på VUCintra, for at kunne hente blanketten – er du ikke allerede logget ind, bliver du automatisk bedt om at gøre dette).

  CORONAPAS - VACCINE
  Et påbegyndt vaccinationsforløb mod covid-19 gælder også som coronapas, som bliver gyldigt ca. 14 dage efter det 1. stik. 

  CORONAPAS - TIDLIGERE SMITTET 
  Har du tidligere været smittet med covid-19 inden for et nærmere bestemt tidsrum, og kan du fremvise dokumentation for et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller antigentest for covid-19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 180 dage gammelt, kan du deltage i undervisningen – også uden at blive testet.

   

 • Er du vaccineret - hvad så?

  CORONAPAS - VACCINE
  Et påbegyndt vaccinationsforløb mod covid-19 gælder også som coronapas, som bliver gyldigt ca. 14 dage efter det 1. stik. 

   

   

 • Kan jeg få hjælp til it (fx Teams)?

  Har du brug for IT-support, kan du kontakte vores IT-mand.

  Du kan kontakte ham via Teams eller mail, og han vil svare hurtigst muligt.

  Du kan skrive til: Bruno Rosendahl på mail fejlretningvucvest@gmail.com

 • Særlige regler ifm. virtuel undervisning

  I vores opdaterede Studie og -ordensregler kan du finde vores særlige regler for virtuel undervisning. 

  Uddrag fra Studie- og ordensregler: 

  Særlige regler ifm. virtuel undervisning: Undervisning, der afvikles virtuelt, er sidestillet med undervisning, der afvikles ved fysisk fremmøde. Det betyder, at vi har samme forventninger til dig om at møde ind til virtuelle lektioner til den aftalte tid i Teams, at være forberedt og at deltage aktivt i undervisningen - uanset om det er lærerstyret eller gruppearbejde. Når den virtuelle undervisning afvikles gennem Teams, skal dit kamera være tændt, og du skal følge lærerens anvisning i forhold til, om din mikrofon skal være tændt eller slukket. Det er ikke tilladt, at du videooptager undervisningssekvenser i Teams. Din lærer kan dog optage undervisningen og efterfølgende dele videoklippet med hele holdet - men kun hvis både læreren og alle kursister på holdet er indforståede med dette. Undtagelsesvis og i helt særlige situationer kan kravet om tændt kamera afviges. Kursisten skal ansøge den pædagogiske ledelse om retten til at benytte sig af denne mulighed i bestemte situationer.

  Se vores Studie- og ordensregler

 • Hvorfor er der specifikke ind- og udgange og orange pile i gulvet?

  Vi følger myndighedernes anbefalinger og har på bagrund af dette lavet forskellige retningslinjer for, hvordan du skal bevæge dig rundt på skolen, så vi holder afstand og passer på hinanden - og følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger. 

  Er du forvirret over alle pilene i gulvet, og hvor du skal gå ind og ud, så kan dette måske hjælpe. Vi har valgt at lave ensretning flere steder på skolen samt bestemte ind- og udgange for at kunne holde afstand og passe på hinanden. Grundplan som pdf

  HUSK OGSÅ ALTID

 • Kan jeg købe mad i skolens kantine?

  Ud fra et forsigtighedsprincip har vi valgt at lukke kantinen. 

  Elever/kursister opfordres derfor selv til at medbringe mad hjemmefra, som spises i klassen. Du kan med fordel medbringe det i en lille køletaske, da der ikke bliver opstillet fælles køleskabe.

  OBS! Du må ikke medbringe mad til deling. 

Test- og smitteopsporingsprocedurer

 • Hvordan fungerer selvtest?

  Vi fortsætter med selvtest på skolen for kursister og ansatte indtil d. 1. august 2021 (med forbehold for ændringer).

  Ved en selvtest foretager du selv en kviktest via selvpodning imens en af skolen testsupervisorer, der har gennemført relevant uddannelse, sørger for, at du udfører og registrere testen korrekt. På den måde optimeres testsituationen, og du skal ikke bruge din fritid på at sørge for at anskaffe den COVID-19-test, der stadig er din adgangsbillet til undervisning fysisk på skolen. Den person, der superviserer selvpodningen, er underlagt tavshedspligt efter gældende retningslinjer for informationssikkerhed, fx GDPR. Anvender du ikke tilbuddet om kviktest via selvpodning på skolen, gælder kravet om test, der maksimalt er taget for 72 timer siden. 

  Kort om hvordan det kommer til at foregå
  Supervisorerne kommer ind i din klasse, hvor du skal foretage selvpodning. Du skal som det allerførste sørge for at have vasket/sprittet hænder og spritte dit bord af, herefter udleverer supervisoren det testkit, du skal bruge, og instruerer dig i, hvordan du skal gøre. 

  DU SKAL HAVE DIT GULE SUNDHEDSKORT MED!

  I videoen nedenfor kan du se, hvordan selvpodningen kommer til at foregå. 

   

 • Hvad skal jer gøre, hvis jeg er testet positiv for COVID-19?

  OBS: Er du testet positiv ved en kviktest/hurtigtest på skolen, skal det først bekræftes via en PCR-test, inden smitteopsporing på institutionen træder i kraft. Du skal dog stadig følge de krav og anbefalinger, der gælder for en positiv kviktest - fx selvisolation se mere i FAQ-punktet om Hvad skal jeg gøre ved en positiv hurtigtest/kviktest?

  Er du blevet testet positiv, skal du straks kontakte institutionen. I åbningstiden via telefon 76 12 17 20 og uden for åbningstid på vucvest@vucvest.dk

  Du skal angive dit fulde navn og kursistnummer, når du henvender dig til skolen, så vi kan bryde smittekæden og følge sundhedsmyndighederne anvisninger. 

  Når bliver du testet for Corona/Covid-19, skal skolen have dokumentation herfor – uanset udfald. Dokumentationen sendes til vejledningen@vucvest.dk via din VUC-mail.

  Husk også at registrere fravær i Ludus https://ludusweb.vucvest.dk/

  DET ER OGSÅ VIGTIGT!
  ... at du holder afstand til de personer, du bor sammen med.

  Hvis din test er positiv, skal du - uanset om du har symptomer eller ej:

  1. Straks gå i selvisolation
   Du er smittefri og kan ophæve din selvisolation 48 timer efter, at dine symptomer er forsvundet.
   Hvis du ikke har haft symptomer, skal du være i selvisolation indtil 7 dage efter, at din test blev taget.
  2. Være særligt opmærksom på at holde gode hygiejne og rengøring
  3. Sørge for opsporing af dine nære kontakter, dvs. de personer, som du risikerer at have smittet.
   Læs mere om retningslinjerne for nære kontakter her: Sundhedsstyrelsen informerer

  Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus, vil du blive ringet op af Coronaopsporing og få hjælp til opsporing af dine nære kontakter, dvs. de personer, som du kan have smittet. Du kan også selv ringe til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11

  Brug mundbind, hvis du er nødt til at bryde din selvisolation kortvarigt, fx i forbindelse med at du skal på hospitalet

 • Hvad skal jeg gøre ved en positiv hurtigtest/kviktest?

  OBS: Er du testet positiv ved en kviktest/hurtigtest på skolen, skal det først bekræftes via en PCR-test, inden smitteopsporing på institutionen træder i kraft. Du skal dog stadig følge de krav og anbefalinger, der gælder for en positiv kviktest - fx selvisolation - Læs mere nedenfor.

  Hvad skal du gøre, hvis du tester positiv for ny coronavirus med en hurtigtest*?
  *Hurtigtest kaldes også ’antigentest’, ’kviktest’ og ’lyntest’.

  • Gå straks i selvisolation.
  • Du vil blive ringet op af en medarbejder fra Coronaopsporing (en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed). Du har også mulighed for selv at tage kontakt til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11.
  • Få foretaget en opfølgende PCR-test hurtigst muligt. Du kan selv booke tid til test på www.coronaprover.dk
  • På vej til PCR-test må du ikke tage offentlig transport, og du skal bære CE-mærket mundbind.

  Hvorfor skal jeg have foretaget en PCR-test, når jeg er testet positiv med en hurtigtest?

  • En PCR-test kan be- eller afkræfte, at hurtigtesten har givet det rigtige svar.
  • Ved at bruge PCR-test, er det muligt at vise, om du er smittet med en virusvariant. På den måde kan myndighederne følge udbredelsen af udvalgte varianter.
  • Hvis din opfølgende PCR-test er positiv, skal du blive i selvisolation,

  Læs mere på www.sst.dk/selvisolation

  Hvad skal jeg gøre, hvis PCR-testen er negativ?

  • Hvis din opfølgende PCR-test er negativ, og du ikke har symptomer, kan du afbryde din selvisolation. Kontaktopsporingen kan også afbrydes, så dine nære kontakter kan ophæve deres selvisolation og behøver ikke længere at blive testet. Du kan ringe til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11 for rådgivning og hjælp til at afbryde kontaktopsporingen.

  Test giver kun et øjebliksbillede
  En test – både hurtigtest og PCR-test – giver kun et øjebliksbillede af, om du er eller ikke er smittet med COVID-19 på testtidspunktet. Det er derfor vigtigt, at du fortsat overholder de smitteforebyggende anbefalinger om at holde god afstand, huske den gode håndhygiejne og blive hjemme ved symptomer - uanset hvilket testsvar du får.

  Læs mere om test for ny coronavirus på www.sst.dk/coronatest

  Hvad skal jeg gøre ved en positiv hurtigtest?

 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har haft Corona | Covid 19?

  CORONAPAS - TIDLIGERE SMITTET 
  Har du tidligere været smittet med covid-19 inden for et nærmere bestemt tidsrum, og kan du fremvise dokumentation for et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller antigentest for covid-19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 180 dage gammelt, kan du deltage i undervisningen – også uden at blive testet.

 • Hvornår må jeg komme i skole igen efter positiv test?

  Alt efter om du har haft symptomer eller ej er reglerne for hvornår du må komme i skole sådan: 

  • Elever, kursister, deltagere og ansatte, som er omfattet testkrav, kan tidligst vende tilbage to uger efter, de blev testet positive, da de først herefter kan blive undtaget krav om test. De skal dog samtidig have endt deres sygdomsforløb, jf. Sundhedsstyrelsens retningslinjer.
  • Elever og ansatte, som ikke er omfattet af testkrav, kan vende tilbage efter endt sygdomsforløb. Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer betyder det, at:
   • Smittede uden symptomer kan vende tilbage syv dage efter testtidspunktet.
   • Smittede med symptomer kan vende tilbage 48 timer efter symptomerne er stoppet eller indtil 10 dage efter symptomstart, hvis vedkommende har haft to feberfrie dage (uden brug af febernedsættende medicin som fx paracetamol), og har det betydeligt bedre. Det er acceptabelt med milde restsymptomer som let hoste eller tab af smags- og lugtesans.

  HUSK ALTID: 
  Er du testet positiv er det vigtigt, at du kontakter skolen (se procedure i spørgsmålet ovenfor), og at du holder afstand til de personer, du bor sammen med.

  Hvis din test er positiv, skal du - uanset om du har symptomer eller ej:

  1. Straks gå i selvisolation
   Du er smittefri og kan ophæve din selvisolation 48 timer efter, at dine symptomer er forsvundet.
   Hvis du ikke har haft symptomer, skal du være i selvisolation indtil 7 dage efter, at din test blev taget.
  2. Være særligt opmærksom på at holde gode hygiejne og rengøring
  3. Sørge for opsporing af dine nære kontakter, dvs. de personer, som du risikerer at have smittet.

  Hvis du er blevet testet positiv for ny coronavirus, vil du blive ringet op af Coronaopsporing og få hjælp til opsporing af dine nære kontakter, dvs. de personer, som du kan have smittet. Du kan også selv ringe til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11

  Brug mundbind, hvis du er nødt til at bryde din selvisolation kortvarigt, fx i forbindelse med at du skal på hospitalet

  OBS: Er du testet positiv ved en kviktest/hurtigtest på skolen, skal det først bekræftes via en PCR-test, inden smitteopsporing på institutionen træder i kraft. Du skal dog stadig følge de krav og anbefalinger, der gælder for en positiv kviktest - fx selvisolation se mere i FAQ-punktet om Hvad skal jeg gøre ved en positiv hurtigtest/kviktest?

 • Hvad gør jeg, hvis jeg har symptomer på COVID-19?

  Har du symptomer, skal du straks kontakte egen læge med henblik på test. 

  Du må ikke komme i skole før et negativt resultat foreligger, og du er symptomfri
  (HUSK, at du skal ringe til tlf. 76 12 17 20 og melde, at du skal testes for COVID-19 samt anføre fraværsårsag i Ludus.)

  Det forventes på trods af hjemsendelse (med symptomer, positiv test eller som nær kontakt), at du stadig er studieaktiv og følger med online via Teams. Kontakt en klassekammerat, som I dit fravær agerer ”buddy”, og dermed sørger for, at du kan følge med via Teams-konference, når der er oplæg, gruppearbejde etc. Du skal dokumentere, at du er studieaktiv, skriv en mail til din underviser for at afklare, hvordan dette gøres.

  Når bliver du testet for Corona/Covid-19, skal skolen have dokumentation herfor – uanset udfald.

  Dokumentationen sendes til vejledningen@vucvest.dk via din VUC-mail.

  Husk også at ringe til skolen og registrere fravær i Ludus https://ludusweb.vucvest.dk/

 • Hvem skal i karantæne?

  Det er ved hvert tilfælde en individuel vurdering i samarbejdet med sundhedsstyrelsen.

  Du vil blive kontaktet af institutionen i forbindelse med evt. hjemsendelse og karantæne.

 • Registrering af sygdomsfravær

  Regler hvis du er syg/fraværende: Er du syg/fraværende, SKAL du altid og hver dag i hele perioden registrere dit fravær, og den overordnede årsag hertil, via https://ludusweb.vucvest.dk/ , som du også kan finde via vores intranet på www.vucintra.dk. Ved længerevarende fravær laves der en aftale med uddannelsesvejledningen.

  Har du symptomer på Corona/Covid 19, skal du desuden straks kontakte egen læge med henblik på test.

  Du må ikke komme i skole før et negativt resultat foreligger, og du er symptomfri
  (HUSK, at du skal ringe til tlf. 76 12 17 20 og melde, at du skal testes for COVID-19 samt anføre fraværsårsag i Ludus).

  Det forventes på trods af hjemsendelse, at du stadig er studieaktiv og følger med online via Teams. Kontakt en klassekammerat, som i dit fravær agerer ”buddy”, og dermed sørger for, at du kan følge med via Teams-konference, når der er oplæg, gruppearbejde etc. Du skal dokumentere, at du er studieaktiv, skriv en mail til din underviser, for at afklare, hvordan dette gøres.

  Når du bliver testet for Corona/Covid-19, skal skolen have dokumentation herfor – uanset udfald. Dokumentationen sendes til vejledningen@vucvest.dk via din VUC-mail.

 • Hvad sker der, hvis min underviser bliver syg?

  Der vil blive foretaget en vurdering fra gang til gang, men skolen har bl.a. mulighed for at foretage nødundervisning, hvor undervisningen fortsætter online i det pågældende fag. 

 • Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har rejst til et land, som det frarådes at besøge?

  Du skal blive hjemme i karantæne i 14 dage efter en ikke-nødvendig rejse til lande, som det frarådes at besøge, og du modtager i denne periode IKKE fjernundervisning. 

  Skolen registrerer fravær i karantæneperioden. 

Med forbehold for ændringer. Opdateres løbende - senest opdateret 16.6.21.

Du kan læse om sundhedsstyrelsens anbefalinger via www.coronasmitte.dk 

 

TIP TIL TOSPROGEDE!
Du kan finde information om Coronavirus på arabisk, somalisk, russisk, farsi, kurdisk, tamilsk, polsk, tyrkisk og bosnisk. Informationen findes både som tekst og lyd.
Gå til info på andre sprog